HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nominaties Dioraphte Jongenliteratuur Prijs bekend
28-03-2012
Er kan nog tot en met 10 april gestemd worden.
Glijvlucht (Anne-Gine Goemans), Magnus (Arjen Lubach) en Een uur en achttien minuten (Peter Zantingh) zijn genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken.

In de categorie vertaalde boeken zijn genomineerd Tsjik (Wolfgang Herrndorf), Skippy tussen de sterren (Paul Murray) en De ruwe weg (Willy Vlautin).
 
Op donderdag 19 april worden de twee juryprijzen van elk 15.000 euro uitgereikt, samen met de publieksprijs, die eveneens 15.000 euro bedraagt. Nog tot en met 10 april kunnen jongeren tussen de 15 en 30 jaar stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar en bepalen welk boek de publieksprijs wint.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is dé Nederlands-Vlaamse literaire prijs voor het beste jongerenboek van 2011. Het bestaat uit twee juryprijzen en de publieksprijs. Behalve via de website van de prijs, kan in Nederland gestemd worden via Cjp.nl en in Vlaanderen via Cjp.be.
 
Vorig jaar gingen de twee juryprijzen naar De hemel van Heivisj (Benny Lindelauf)  en Ik ben de sterkste  (Christian Frascella). De publieksprijs was voor Mama Tandoori (Ernest van der Kwast).

De stemperiode van de publieksprijs ging op donderdag 8 maart van start. Die dag gingen in totaal honderd zwerfboeken uit de longlist ‘op reis’ door Nederland en Vlaanderen. De boeken zijn voorzien van een bericht over de DJP en een oproep om te stemmen. De ontvanger van het boek wordt gevraagd het boek te lezen en er vervolgens iets over te posten op de DJP Facebookpagina.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland, CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en stichting Dioraphte.

Zie ook de eerdere berichten, hier en hier.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie