HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Duizend baby’s voor Bibliotheek Rivierenland
30-03-2012
De bibliotheek schreef deze week de duizendste BoekStartbaby in.
Afgelopen woensdagmiddag werd in de vestiging Druten Feline Jurriëns ingeschreven als duizendste BoekStartlid van de Bibliotheek Rivierenland. Zij ontving daarom naast het BoekStartkoffertje een grote Dikkie Dik knuffel en het toepasselijke boek Muis gaat naar de Bibliotheek.

BoekStart is een leesbevorderingsproject voor alle baby’s en hun ouders waarin wordt samengewerkt door gemeente, consultatiebureau en bibliotheek. Als een baby drie maanden oud is ontvangen de ouders van de gemeente een brief met een waardebon. Hiermee kan in de bibliotheek een gratis BoekStartkoffertje, gevuld met babyboekjes, worden opgehaald en wordt de baby ingeschreven als lid van de bibliotheek. In het zogenoemde ‘zevenmaandengesprek’ besteedt het consultatiebureau nogmaals aandacht aan BoekStart en het belang en het plezier van voorlezen en boekjes voor jonge kinderen. De bibliotheek organiseert in dit kader regelmatig bijeenkomsten voor ouders en hun baby’s.

Eind 2009 is Bibliotheek Rivierenland gestart met een pilot BoekStart in de gemeenten Neerijnen en Druten. Het succesvol gebleken programma wordt inmiddels ook uitgevoerd in de tot het werkgebied van de bibliotheek behorende gemeenten Geldermalsen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en West Maas en Waal.

Voor de aanvang van BoekStart waren slechts enkele kinderen in de leeftijd van 0-2 jaar lid van de bibliotheek, Feline is de duizendste baby die dankzij BoekStart kon worden ingeschreven. Haar ouders ontvingen een boekje met ouderschapservaringen van bekende mensen. De eerstvolgende baby die in een van de andere BoekStartgemeenten in Rivierenland ingeschreven wordt zal net als Feline met een cadeautje bedacht worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie