HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Brummen/Voorst wil schaalvergroting
30-03-2012
Er wordt op de Veluwe gezocht naar partners.
De Bibliotheek Brummen/Voorst is op zoek naar samenwerking met andere bibliotheken op de Veluwe. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar de mogelijkheden voor schaalvergroting zo bericht De Stentor.

Het onderzoek, waarin de toekomst van het bibliotheekwerk aan de orde komt, werd gedaan in het kader van de bezuinigingen. Het college van burgemeester en wethouders stelde zowel in 2010 als in 2011 voor om te bezuinigen op de bibliotheek. De gemeenteraad voorkwam dat: CDA en VVD waren van mening dat de gemeente eerst met de bibliotheek in gesprek moest gaan over de toekomst. Het bovengenoemde onderzoek is daaruit voortgekomen.

Een uitkomst van het onderzoek is dat de 'bereidheid tot samenwerking' tussen de bibliotheek in de gemeente Nijkerk, de bibliotheek Brummen/Voorst, Cultura Ede en de Bibliotheek Noord-Veluwe (Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg) zal worden onderzocht.

In een vervolgonderzoek moet bekeken worden hoe de beoogde samenwerking vorm zal krijgen. Volgens directeur Hans Broer van de Bibliotheek Brummen/Voorst is het in elk geval de bedoeling om de bestaande bibliotheekvoorzieningen in Brummen en Eerbeek overeind te houden. Ook zal er gekeken worden naar de toekomst van de bibliobus, bijvoorbeeld in Empe: door provinciale bezuinigingen is de toekomst daarvan onzeker. Desondanks is het streven erop gericht ook een bibliotheekvoorziening in de kleine kernen in stand te houden, bijvoorbeeld in de vorm van een collectie op school. Het vervolgonderzoek zal in de komende maanden gehouden worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie