HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sluiting twee bibliotheken Capelle aan den IJssel in 2013
01-04-2012
Per 1 januari 2013 zullen de twee bibliotheekvestigingen in de wijken ’s-Gravenland en Schollevaar in Capelle aan den IJssel wegens bezuinigingen moeten sluiten.
Het sluiten van de vestigingen is onvermijdelijk gebleken nadat de gemeente Capelle aan den IJssel in het najaar van 2011 een bezuiniging van 25%, ruim 300.000 euro, aankondigde, zo stelt Bibliotheek aan den IJssel, dat de bibliotheekvoorziening in Capelle aan den IJssel verzorgt.

Er blijven in het werkgebied van Bibliotheek aan den IJssel in 2013 nog twee vestigingen over: Capelle-Centrum en de vestiging in Krimpen aan den IJssel.

Bibliotheek aan den IJssel meldt op haar website naar aanleiding van de sluiting: "In de nabije toekomst zal het bibliotheekwerk in Capelle aan den IJssel op een andere manier worden georganiseerd. Zo zal de digitale bibliotheek een grotere rol gaan spelen. (...) Thuisbezorgen of in de buurt ophalen behoren tot de mogelijkheden van de bibliotheek van de toekomst. Maar ook nieuwe manieren van samenwerking worden onderzocht. Denk daarbij aan samenwerking met scholen, wijkcentra, woonzorgcentra en bibliotheken in de regio.'

'Het bibliotheekgebouw aan het Stadsplein ontwikkelt zich in de visie van de bibliotheek tot het hart van de nieuwe bibliotheek in Capelle aan den IJssel. Het wordt dé plek in de gemeente waar mensen elkaar ontmoeten rond media, waar gestudeerd kan worden en waar kennis kan worden gedeeld. De vestiging in Krimpen aan den IJssel verandert vooralsnog niet. Met andere woorden: de bibliotheek van de toekomst wordt er een met meerdere verschijningsvormen,' aldus de bibliotheek.

De aangekondigde sluiting van de bibliotheekvestigingen heeft van verschillende kanten protest en acties opgeroepen, onder andere van de SP en via de petitie 'Onze bieb moet blijven', die blijkbaar niet hebben mogen baten.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Conny Reijngoudt
1-4-2012 20:59
 Er blijven helaas helaas nog maar twee vestigingen over. Alleen die aan het Stadsplein en in Krimpen. 
Bart Janssen
1-4-2012 21:04
Bedankt voor de correctie. Tekst is aangepast.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie