HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
De Digitale Nieuwscollage wint IPON Mediawijzer.net Award
01-04-2012
Nieuws in de klas en het Creative Learning Lab van Waag Society hebben op 28 maart de IPON / Mediawijzer.net Award gewonnen met hun project De Digitale Nieuwscollage.
De Digitale Nieuwscollage is een innovatief leerarrangement voor het voortgezet onderwijs dat leerlingen stimuleert om actief de actualiteit te bespreken en te verwerken in lessen Nederlands.  Gebruik makend van iPads lezen én bewerken zij nieuwsitems van uiteenlopende nieuwsmedia die zij uiteindelijk zelf naar het digibord sturen voor klassikale bespreking. In het project komen taal en mediawijsheid samen, omdat leerlingen zich op kritische wijze verdiepen in actuele berichtgeving over maatschappelijke onderwerpen. Zij selecteren nieuwsteksten en -beelden, markeren en annoteren deze, bespreken het onderscheid tussen feiten en meningen en discussiëren met elkaar over de betrouwbaarheid van bronnen.

De jury koos voor De Digitale Nieuwscollage 'omdat het met behulp van nieuwe technologieën jongeren op positieve wijze laat ervaren wat nieuwsmedia hen te bieden hebben,' zo wordt gemeld op Mediawijzer.net.

Naast het project On the Ground Reporter behoorde ook de SocialMediaCaster van Bibliotheek Midden Fryslân tot de drie genomineerden in de categorie Mediawijzer.net Award van de IPON Awards 2012.SocialMediaCaster werd door de jury genomineerd, 'omdat het sociale media op een betekenisvolle manier inzet bij het zoeken in bronnencollecties en een waardevolle bijdrage levert aan de ontwikkeling van informatieverwerkingsvaardigheden van leerlingen.'

Eerder won Bibliotheken Midden-Fryslân met de SocialMediaCaster al de BibliotheekInitiatiefPrijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie