HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Leersum blijft toch open
03-04-2012
Nadat het er aanvankelijk op leek dat Bibliotheek Leersum als gevolg van bezuinigingen zou moeten sluiten, heeft de gemeenteraad gisteren besloten dat de bibliotheek in cultuurhuis De Binder toch open kan blijven.
De plannen voor de sluiting van Bibliotheek Leersum, een vestiging van Regiobibliotheek Z-O-U-T, leidden tot een golf van protest binnen de Leersumse gemeenschap en talloze acties, georganiseerd door de zeer actieve actiegroep  'Onze bieb moet blijven', die onder andere 5539 handtekeningen ophaalde om te protesteren tegen de voorgenomen sluiting. Ook een groep van in de gemeente woonachtige schrijvers schaarde zich achter de bibliotheek. Het Actiecomité 'Onze bieb moet blijven!' werd geïnitieerd door een boze Leersumse moeder, en wordt bijgestaan door de SP Afdeling Heuvelrug.

Het lijkt er op dat mede dankzij deze protesten de voorgenomen sluiting afgewend is, nu de gemeenteraad met een meerderheid van stemmen besloten heeft dat de bibliotheek van Leersum in De Binder blijft, en dat er tot en met 2016 jaarlijks 60.000 minder door Regiobibliotheek Z-O-U-T bezuinigd hoeft te worden. Verder moet de gemeente gaan kijken naar een aanpassing van de huur zodat deze marktconform is voor maatschappelijk vastgoed, aldus 'Onze bieb moet blijven'.

Regiobibliotheek Z-O-U-T stelt op haar website dat er nog wel nagedacht moet worden over hoe in 2013 een bezuiniging van € 40.000 tot stand gebracht kan worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie