HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opdracht ontwikkeling Open Zoekplatform NBC gaat naar Seek You Too (Seecr)
05-04-2012
Stichting Bibliotheek.nl meldt dat de opdracht voor de ontwikkeling, implementatie en het applicatief beheer van het Open Zoekplatform ten behoeve van de Nationale Bibliotheekcatalogus naar Seek You Too B.V. (Seecr) gaat.
De opdracht voor het ontsluiten van bronnen is naar drie partijen gegaan: Seek You Too B.V. (nieuwe naam: Seecr), Diskad Publishing & Communications B.V. en Dayon B.V. BNL meldt met deze vier partijen inmiddels raamovereenkomsten gesloten te hebben.

De gunning aan deze vier partijen is de uitkomst van een openbare Europese aanbestedingsprocedure waarbij de twee opdrachten werden uitgeschreven in de markt. In totaal deden acht partijen een aanbieding voor de eerste en vijf partijen een aanbieding voor de tweede opdracht.

Bibliotheek.nl noemt het realiseren van een Open Zoekplatform een uniek project. Met het ontsluiten van landelijke en lokale bronnen wordt er een geïntegreerd informatieaanbod geboden en tegemoetgekomen aan nieuwe soorten zoekgedrag. Het Open Zoekplatform maakt het mogelijk om door middel van geavanceerde semantische technieken te zoeken. Zo kan de eindgebruiker precies die informatie vinden die aansluit bij zijn/ haar zoekvraag, met soms verrassende resultaten, aldus BNL. Het Open Zoekplatform combineert de bibliografische gegevens van de NBC met andere digitale informatie die voor de gebruiker interessant kan zijn, zoals recensies, een documentaire over de auteur, de soundtrack van de verfilming van een boek of het archiefmateriaal dat verband houdt met een bepaalde publicatie.

Op 2 april meldde Bibliotheek.nl overigens dat vlak voor de deadline van 1 april 2012 alle 68 bibliotheekorganisaties uit de eerste tranche zijn aangesloten op de landelijke digitale infrastructuur van Bibliotheek.nl. De deadline van 1 april was een van de voorwaarden in het kader van de subsidieregeling Aansluiting digitale bibliotheek. (Zie onder andere dit en dit bericht) De deadline voor de tweede tranche is 31 december 2012.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie