HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mark Deckers interim-directeur Bibliotheek Hengelo
10-04-2012
Per direct is Mark Deckers aangesteld als tijdelijk opvolger van Marion Mertens, die begin april vertrok als directeur van Bibliotheek Hengelo.
De aanstelling van Mark Deckers als interim-directeur geldt voor een periode van negen maanden. Hij zal de mogelijkheden tot samenwerking met culturele instellingen in Hengelo en bibliotheken in de regio nader onderzoeken, zo stelt Bibliotheek Hengelo in een persbericht.

'De huidige tijd vraagt om vernieuwing: toewerken naar efficiëntere organisaties zonder daarbij afbreuk te doen aan de dienstverlening. Maar hoe doe je dat? Onder andere door meer samenwerking, vindt gemeente Hengelo. De Raad van Toezicht ziet het vertrek van Mertens als een kans om in beraad te gaan over de toekomstige organisatievorm. Mark Deckers is als interim-directeur aangesteld om te onderzoeken waar de kansen liggen op gebied van samenwerking met de grote culturele instellingen in Hengelo. Daarnaast kijkt hij uit naar nieuwe samenwerkingsvormen met andere bibliotheken in de regio. Een taak waar hij negen maanden de tijd voor krijgt,' aldus het persbericht.

Mark Deckers is als adviseur/MT-lid Innovatie en R&D-beleid van de Blauwe Brug en als Programmamanager Digitale Bibliotheek en Onderwijsdiensten bij de OBD onder andere betrokken (geweest) bij Biebsearch en het Innovatielab. Op 27 oktober vorig jaar werd Deckers gekozen tot Beste Bibliothecaris. Sinds januari dit jaar schrijft hij als 'trendwatcher' maandelijks een column voor Bibliotheekblad.

Marion Mertens treedt met ingang van 1 mei als directeur in dienst bij Bibliotheek Venlo.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie