HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Dorpsraad Erica wil zo snel mogelijk vervanging afgebrande bibliotheek
10-04-2012
Na de brand die afgelopen vrijdagnacht de bibliotheek in Erica in de as legde, wil de dorpsraad dat inwoners van Erica zo snel mogelijk weer boeken kunnen lenen.
Voorzitter Benny Kolker van de dorpsraad pleit daarom voor een tijdelijke bibliotheek in of bij dorpshuis 't Schienvat. Het bestuur van de bibliotheek komt vandaag bijeen om hierover te praten, aldus RTV Drenthe.

Marchien Brons, directeur van Bibliotheek Emmen, waaronder de vestiging in Erica valt, zegt tegenover RTV Drenthe te gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om een tijdelijke voorziening te realiseren, hetzij in een noodonderkomen of via de bibliobus. Op de website van Bibliotheek Emmen valt te lezen: 'Op korte termijn zal Bibliotheek Emmen met de gemeente overleggen hoe er met deze situatie zal worden omgegaan. Klanten van de bibliotheek kunnen van de dienstverlening gebruik maken van bibliotheken in de omringende plaatsen (Emmen, Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen, Schoonebeek).'

Zoals eerder bericht, werd de bibliotheek in Erica in de nacht van vrijdag 6 april op zaterdag 7 april door een grote brand met de grond gelijk gemaakt. De bewoners van belendende seniorenwoningen moesten worden geëvacueerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend, maar RTV Drenthe suggereert dat de politie brandstichting niet uitsluit.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie