HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zeeuwse Bibliotheek haalt banden met onderwijs aan
11-04-2012
Door samenwerking met de HZ University of Applied Sciences worden de dienstverlening en informatievoorziening voor studenten en docenten uitgebreid.
De samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences in Vlissingen en de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg is geïntensiveerd. Het doel van de nauwere samenwerking is om de bibliothecaire dienstverlening voor studenten en docenten van de HZ uit te breiden, zo bericht de Zeeuwse Bibliotheek. Gistermiddag ondertekenden Adri de Buck, lid van het College van Bestuur van de HZ, en directeur Ton Brandenbarg van de Zeeuwse Bibliotheek de samenwerkingsovereenkomst.

Er wordt tussen beide organisaties al jaren samengewerkt: sinds 2007 zijn alle studenten en docenten lid van de Zeeuwse Bibliotheek. Door de nauwere samenwerking wordt de HZ aangesloten op de Nederlandse digitale infrastructuur waar de bibliotheek nu al deel van uitmaakt. Daardoor krijgt de hogeschool zowel fysiek als digitaal toegang tot meerdere collecties die in het beheer zijn van de bibliotheek.

De HZ wil haar studenten opleiden tot onderzoeks- en informatievaardige professionals maar zich zoveel mogelijk focussen op haar kerntaak onderwijs. Daarom werd de mogelijkheid van samenwerking op het gebied van de bibliothecaire dienstverlening met de Zeeuwse Bibliotheek onderzocht. Ook landelijke ontwikkelingen op het gebied van digitale infrastructuur en digitale diensten voor (openbare) bibliotheken waren voor beide organisaties aanleiding de mogelijkheden voor verdergaande inhoudelijke samenwerking te verkennen. Het onderzoek richtte zich daarbij op de vraag naar de toegevoegde waarde van samenwerking op het gebied van collecties, informatievaardigheid en digitale diensten.

De dienstverlening van de Mediatheek van de HZ is overgedragen aan de Zeeuwse Bibliotheek. De medewerkers van de Mediatheek blijven wel in dienst van de HZ, maar werken nu binnen de front- en backoffice dienstverleningsconcepten van de Zeeuwse Bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie