HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Open dag De Nieuwe Kolk
13-04-2012
Volgende week zaterdag kan er kennisgemaakt worden met het nieuwe cultuurpaleis, waarin onder meer de Bibliotheek Assen een plek heeft gekregen.
De Nieuwe Kolk heeft de wow factor, aldus Biblionet Drenthe: het gebouw heeft een internationale allure, ‘on-Assens bijna. Of beter: een gebouw dat staat voor het nieuwe Asser elan.’ Op 21 april, van 12.00 tot 17.00 uur, wordt het evenement Kijk! De Nieuwe Kolk gehouden, waarbij kan worden kennisgemaakt met het nieuwe cultuurpaleis. De gebruikers ervan, Theater en Bioscoop De Nieuwe Kolk, de Bibliotheek Assen, CBK Drenthe, Biblionet Drenthe en Brasserie Helder, zorgen ervoor dat de bezoekers op onverwachte plekken cultuur kunnen snuiven.

Er zijn rondleidingen onder deskundige begeleiding, waarbij men kan kiezen uit een specialistische rondgang door de architect DeZwarteHond, de bouwer BAM of een van de gebruikersdirecteuren.

In het cultuurportaal is onder meer de cabaretier Arno van der Heyden gastheer, verzorgt het restaurant hapjes en drankjes en brengt stadsmuzikante Laura haar DNK-lied ten gehore. In de vijf bioscoopzalen kunnen liefhebbers gamen op groot scherm, zijn er extreme sport-filmpjes te zien in 3D en presenteert de BAM haar film Creatie door Verbinding. In de Grote Zaal van het theater klinken de hele middag de krachtige klanken van de Asser bigbands Want2Swing Bigband en de Blue Note Bigband. De Studiogroep van Noord Nederlandse Dans verschijnen in duo's op onverwachte plekken in het gebouw en het voltallige gezelschap NND is te zien met haar voorstelling 'Cinematic'. Ze geven bovendien een bijzonder kijkje in de keuken tijdens een open repetitie. In de parkeergarage kan men vanuit de auto een dansvoorstelling meemaken.

Het publiek bepaalt wat er voor de ‘smakelijke quiche en stomende soep’ betaald wordt: de opbrengst gaat naar een goed doel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie