HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Zwolle haalt Mediafabriek in huis
13-04-2012
In de Mediafabriek kunnen cursussen en workshops gevolgd worden op het gebied van animatie, videobewerking en games maken.
De Bibliotheek Zwolle biedt sinds kort onderdak aan de Mediafabriek, die workshops en cursussen geeft op het gebied van animatie, videoverwerking en het maken van games. De Zwolse Mediafabriek is de ‘werkplaats’ van V-GEN-X, de stichting die ook het Zwolse Animatie Festival organiseert.

Een voorbeeld van het werken met animatie is Stopmotion, daarnaast wordt onderwezen hoe je een eigen website met nieuws, beelden et cetera kunt maken. De Mediafabriek biedt ook workshops mediawijsheid aan.

Deze maand start een cursus animatiefilms maken voor kinderen van circa tien tot vijftien jaar. In een kleine groep bedenken zij films en maken die vervolgens. De groep wordt begeleid door ervaren animatoren of gamedesigners. Morgen start er een cursus games maken.

De bibliotheek en de Stichting V-GEN-X verklaren razend enthousiast te zijn over de samenwerking: het heeft zes jaar geduurd voordat de juiste locatie en partner gevonden waren.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie