HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderboekenschrijvers in Oosterschelderegio
16-04-2012
Het Schrijversfestival is een initiatief van de Bibliotheek Oosterschelde.
Vandaag begint in de Oosterschelderegio het Schrijversfestival. Op zes scholen komen schrijvers op bezoek om in de klas over literatuur te praten. Op initiatief van de Bibliotheek Oosterschelde werken schrijvers als Erik van Os, Hans Kuyper, Nanda Roep, Rian Visser, Ben de Raaf, Vivian den Hollander en Rien Broere aan het festival mee.

Ter voorbereiding op het schrijversbezoek hebben medewerkers van de bibliotheek de deelnemende klassen bezocht met een kist boeken en informatie over de auteur, waardoor kinderen de schrijvers gericht vragen kunnen stellen. Het doel van het Schrijversfestival is om het leesplezier te vergroten. Aan dit educatieve project wordt deelgenomen door meer dan 1050 leerlingen deel van basisscholen in de gehele regio.

Andjenie Hanoeman, communicatieadviseur van de bibliotheek: ‘Dit is een bijzonder educatief samenwerkingsproject van Bibliotheek Oosterschelde met basisscholen in de regio. Op deze manier stimuleren wij onder andere kinderen die helemaal niks met boeken of lezen hebben. Na het festival zie je vaak dat kinderen omslaan, leerlingen raken enthousiast en ze beseffen dat lezen leuk is. Lezen is niet alleen leuk maar vergroot ook de kennis van taal en helpt kinderen de wereld te ontdekken.’

Het Schrijversfestival duurt tot 27 april, meer informatie is hier te vinden (pdf) en op het weblog van Bibliotheek Oosterschelde.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie