HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
4you! volgend jaar samen met Kunst van Lezen
16-04-2012
De bibliotheekvoorziening voor jongeren wordt in 2013 onderdeel van het servicepakket dat aan het onderwijs wordt aangeboden.
ProBiblio laat weten er trots op te zijn dat zij met de overdracht van het 4you! een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de uitbreiding van De Bibliotheek op school naar het voortgezet onderwijs.

In het Actieplan 2012-2015 van Kunst van Lezen wordt de openbare bibliotheek nadrukkelijk verbonden met de mediatheken in het voortgezet onderwijs. Samen met het onderwijs kunnen jongeren beter op maat worden bediend met boeken en leesbevorderende en mediawijze activiteiten. Kunst van Lezen wil een aanpak voor het voortgezet onderwijs ontwikkelen waarbij wordt samengewerkt met bewezen succesvolle projecten zoals 4you! en Biebsearch.

In het plan van aanpak staan leesbevordering, de aanpak van jongeren met leesproblemen en het bevorderen van mediawijsheid centraal. Gezamenlijk streven Stichting Lezen en SIOB naar een innovatieve samenwerking tussen onderwijs- en bibliotheeksector.

In september wil Kunst van Lezen de eerste pilotbibliotheken in het voortgezet onderwijs starten. In 2013 zal 4you! geheel onderdeel zijn van het servicepakket dat het onderwijs wordt aangeboden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie