HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Richard Wallis als 'technology evangelist' bij OCLC
19-04-2012
Richard Wallis, consultant op het gebied van semantische web- en linked data-technologie, is in dienst getreden van OCLC als 'technology evangelist'. Wallis zal werken met OCLC-leden en -medewerkers en de inspanningen bevorderen om WorldCat-data beschikbaar te stellen als linked data.
Wallis zal in overleg met vooraanstaande spelers in de bibliotheekwereld en informatietechnologie praten over OCLC’s missie en visie, en zal helpen vorm te geven aan de wereldwijde positie van het bibliotheekcoöperatief in het beschikbaar stellen van data en toekomstige standaards. Wallis brengt voor deze nieuwe functie expertise en ervaring met zich mee in opkomende datastandaards en hun toepassing – in bibliotheken en op het bredere semantische web – om te helpen bibliotheken en WorldCat een plek te geven in het hart van een opkomend netwerk van gegevens. OCLC implementeert een scala aan toepassingen voor linked data van bibliotheken, zoals VIAF en FAST. Wallis zal helpen de inspanningen te versnellen en stimuleren om WorldCat-data als linked data beschikbaar te stellen, zo stelt OCLC.

'Richard Wallis is een pionier in semantische web- en linked data-technologie en we geloven dat hij het OCLC coöperatief zal helpen onze inspanningen te vergroten om bibliotheken op webniveau te krijgen,' aldus Robin Murray, vice-president global product management bij OCLC.

Wallis zegt zelf over zijn nieuwe functie: 'WorldCat is de grootste collectie bibliografische data in de bibliotheekwereld en ik verheug me erop om te werken met onderzoeks-, ontwikkel- en productteams bij OCLC om methodes te ontwerpen en in te voeren voor het verder openbaar maken van WorldCat-data ten voordele van iedereen.'

Na twintig jaar gewerkt te hebben bij Talis, een organisatie in Groot Brittannië op het gebied van linked data en semantische webtechnologie, vestigde Wallis in januari 2012 de adviesorganisatie Data Liberate. Als technology evangelist heeft hij door promotie, uitleg en toepassing aan de wieg gestaan van de nieuwe en opkomende web- en semantische webtechnologie in de bredere informatiewereld. Hij is actief blogger en van 2008 tot 2010 presenteerde hij ‘Library 2.0 Gang’, een maandelijkse rondetafel podcast die innovatieve denkers, doeners en kaderleden bijeenbracht van toonaangevende organisaties in de bibliotheektechnologie.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie