HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Stichting Lezen: leesbevorderingscampagne De Weddenschap succes
19-04-2012
Stichting Lezen toont zich tevreden over het verloop van de leesbevorderingscampagne De Weddenschap, die liep van 15 september 2011 tot 26 maart 2012 en zich richtte op vmbo-leerlingen.
In het kader van De Weddenschap daagden drie bekende Nederlanders - acteur Sergio Hasselbaink, MTV VJ Nadia Palesa Poeschmann en rapper Yes-R - vmbo-leerlingen uit om net als zij in een halfjaar tijd drie boeken te lezen. 

3047 leerlingen schreven zich in op www.deweddenschap.nl. Bijna 900 leerlingen slaagden er in om in een halfjaar tijd drie boeken te lezen, net als de uitdagers. Onder deze deelnemers zijn 35 prijzen verloot en één klas wint een meet & greet met Yes-R.

Stichting Lezen stelt vast dat de meeste deelnemers een voorkeur hadden voor het realistische genre, waaronder de boeken van Carry Slee. Ook gewild waren de zogenaamde Slash-boeken, boeken naar aanleiding van een waargebeurd verhaal. Slash-boek Latino King van Bibi Dumon Tak was het meest gelezen boek van De Weddenschap.

De Weddenschap werd officieel afgesloten met het landelijke vmbo-debattoernooi op 9 maart; 28 vmbo-klassen debatteerden op het Scala-college in Alphen aan den Rijn over stellingen die met lezen te maken hebben. De winnaar werd de Francois Vatelschool uit Den Haag.

Ook volgend schooljaar gaat De Weddenschap weer draaien van 19 september 2012 tot 21 maart 2013, zo meldt Stichting Lezen. Twee van de drie nieuwe BN’ers zijn inmiddels bereid gevonden om als uitdager te fungeren: actrice Fatma Genç van Spangas en presentator Ajouad El Miloudi van Puberruil.
Bibliotheken en vmbo-scholen ontvangen voor de zomervakantie een kennismakingspakket bestaande uit een uitleg, suggesties om met de Weddenschap aan de slag te gaan, een poster en een leerlingbrochure. Op www.deweddenschap.nl kan gratis extra materiaal worden besteld.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie