HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Skoolzone succes in Oosterschelderegio
20-04-2012
Met de spreekbeurten- en werkstukkenondersteuning profileert de Bibliotheek Oosterschelde zich als partner op het gebied van mediawijsheid.
Sinds drie jaar kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar in vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde terecht in de Skoolzone. Voor de bibliotheek is de spreekbeurten- en werkstukkenondersteuning Skoolzone een middel om zich nadrukkelijk te profileren als een belangrijke (innovatieve) partner op het gebied van mediawijsheid.

In de afgelopen drie jaar is Skoolzone een succes gebleken, zo vertelt communicatieadviseur van de bibliotheek Andjenie Hanoeman: ‘Het voorziet in een behoefte bij kinderen, ouders én basisonderwijs. “Mevrouw, ik heb een spreekbeurt over Amsterdam, heeft u daar informatie over?” “Hebt u boeken over Amerika, heeft u informatie voor mijn werkstuk over sterrenkunde?” “Ik heb volgende week een spreekbeurt, maar ik weet niet waarover.” Onze jeugdbibliothecarissen worden tijdens de Skoolzone-uren overspoeld met vragen. Het maken van werkstukken of het voorbereiden van spreekbeurten is voor veel kinderen een lastige klus, waar ze best wat hulp bij kunnen gebruiken en dat vragen ze dan ook. Gemiddeld bezoeken er zeven kinderen onze Skoolzones verspreid over twee vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zonder dat er intensief promotie voor is gemaakt. Kinderen zijn enthousiast en weten ons steeds weer en meer te vinden.’

De Skoolzonemedewerker helpt kinderen tussen de 9 en 12 jaar gericht, ze helpen zoeken naar een goed onderwerp, helpen met het selecteren van informatie op internet of uit een boek. De kinderen kunnen terecht in een gezellig ingerichte ruimte met pc’s, scanner, printer, oude tijdschriften, thee en limonade. Er zijn spreekbeurtentassen ontwikkeld over onderwerpen die kinderen niet zo snel zelf zullen verzinnen. Ze krijgen vooral ondersteuning bij het maken van een PowerPointpresentatie.

De ervaringen van de kinderen hebben een plek gekregen op de Skoolzone Hyve van de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie