HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Centraal Boekhuis biedt binnenkort online lezen aan
27-04-2012
Vanaf begin mei zal het Centraal Boekhuis (CB) als nieuwe dienst 'online lezen' aan gaan bieden.
Het Centraal Boekhuis spreekt van een nieuwe distributievorm voor e-bookleveringen, waarbij de consument via 'één druk op knop' direct kan lezen en eenvoudig vanaf de verschillende devices zijn e-book kan openen.

Met het aanbieden van deze dienst is het voor e-bookverkopers die zijn aangesloten op de distributie van CB mogelijk om naast de bestaande downloadlink met epub, een online lezen-link te ontvangen die de consument toegang geeft tot een online reader die direct toegang geeft tot gekochte e-books, zo meldt het Centraal Boekhuis.

Het Centraal Boekhuis noemt een aantal voordelen van de nieuwe dienstverlening ten opzichte van de dienst die de organisatie aanbiedt op het gebied van het downloaden van e-books: de consument heeft eenvoudiger en directer toegang tot zijn e-book; de consument kan zijn e-book op een groter aantal verschillende devices lezen.

Ook stelt het CB dat online lezen de mogelijkheid biedt om een consument tijdelijk toegang te geven tot een e-book. Dat betekent dat het online lezen als distributievorm de basis is om boeken te 'verhuren'. aldus het CB. Najaar 2012 begint CB met de bouw van huurmogelijkheden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie