HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek.nl genomineerd voor Computable Awards 2012
28-04-2012
Stichting Bibliotheek.nl is samen met OCLC met het project Gemeenschappelijke Geautomatiseerde Catalogiseersysteem (GGC) genomineerd voor de awards die het tijdschrift Computable jaarlijks uitreikt.
Stichting Bibliotheek en OCLC zijn genomineerd in de categorie 'ICT-project van het jaar in de publieke sector'. De jury stelt het een goed initiatief te vinden, waarbij publieke dienstverlening de krachten bundelt en met een bredere dienstverlening komt tegen lagere kosten.
Tot de andere genomineerden in deze categorie behoren onder andere ook het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de Koninklijke Bibliotheek met het project Back-up KB en het Stadsarchief Amsterdam met het project VeleHanden.nl.

De Computable Awards worden dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De awards worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. 
Uit door bezoekers van de website van Computable voorgedragen organisaties en personen selecteerde een vierkoppige jury binnen 11 categorieën voor elke award vijf genomineerden.

Tot 14 september 2012 kunnen de bezoekers van Computable.nl hun stem uitbrengen in de elf categorieën. Op 4 oktober worden vervolgens de winnaars bekendgemaakt. De ranking door de jury en het aantal stemmen van Computable-lezers bepalen elk voor de helft welke genomineerde de award in oktober ontvangt.

Voor een overzicht van de genomineerden in alle categorieën, zie de website van Computable.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie