HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bieb voor de Zaanstreek: stijging leden en bezoekers
01-05-2012
De Bieb voor de Zaanstreek meldt een stijging van het bezoekers- en ledenaantal in 2011.
Het aantal volwassen leden groeide in 2011 met vier procent ten opzichte van 2010. Ook bezochten meer klanten de website en maakte men meer gebruik van de collectie dan in 2010, zo valt te lezen in het beleidsplan De Bieb in 2012. 

In 2011 had De Bieb bijna 18.000 volwassen leden en ruim 27.000 jeugdleden. Mede dankzij leesbevorderingsprojecten als BoekStart en Ik lees al!, had De Bieb meer jeugdleden dan het landelijke gemiddelde (17 procent meer).

Volgens Marga Rosier, directeur van De Bieb voor de Zaanstreek, hangt de stijging van leden en bezoekers onder andere samen met de uitbreiding van de openingstijden.
'In drie van onze zes vestigingen zijn dankzij zelfservice de openingstijden bijna verdubbeld. Mensen die voorheen geen tijd hadden om naar De Bieb te gaan zien nu kans dit alsnog in hun dagelijks leven in te passen. Daarbij hebben we met ons abonnementensysteem voor iedereen een passend abonnement en betaalt men alleen voor de artikelen en diensten die daadwerkelijk worden gebruikt,' aldus Rosier.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie