HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Prinses met de lange staart - Studiedag over collectievorming jeugdbibliotheek op 4 juni
01-05-2012
Op maandag 4 juni 2012 organiseert het Vakberaad Bibliotheekwerk 0 tot 18 jaar onder de titel 'Prinses met de lange staart' een studiedag over de collectievorming in de jeugdbibliotheek.
Tijdens de studiedag zullen vragen aan de orde komen als: Wat staat er eigenlijk in jeugdbibliotheken? En misschien een nog wel pregnantere vraag: wat staat er niet (meer)? Hoe lang is de staart van de prinses eigenlijk nog? Centraal en rationeel collectioneren zorgen voor efficiency, maar hebben ook een keerzijde. Kennis concentreert zich achter de schermen. Wat willen jeugdbibliotheken kinderen bieden en hoe bewust zijn zij daar mee bezig? In hoeverre bepaalt de vraag het aanbod?

Tijdens verschillende presentaties en discussies wordt aandacht besteed aan de manier waarop collecties in jeugdbibliotheken tot stand komen en aan de keuzes die professionals daar bij maken. Hoe verhouden literaire kinderboeken zich tot het populaire aanbod? Hoe gaan jeugdbibliotheken om met dierbare maar bedreigde collectieonderdelen als poëzie en Young Adult-romans? In hoeverre hebben nieuwe media collectievorming, met name op het terrein van non-fictie, beïnvloed?
Het Vakberaad wil tijdens 'De prinses met de lange staart' in de vorm van een aanzet tot een resolutie vaststellen wat bibliotheken hun kinderen en jongeren willen bieden.

Tijdens de dag zal ook een aantal schrijvers aan het woord komen, onder anderen Rian Visser, Ted van Lieshout, Tosca Menten en Floortje Zwigman.

De studiedag zal plaatsvinden in de Theaterzaal van de OBA in Amsterdam. Deelname kost € 120,- per deelnemer. Voor het programma van de dag, zie hier.

Voor meer informatie of reserveren: Wendy de Graaff, wendy@wdgcommunicatie.nl


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie