HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Duckrace Bibliotheek Urk trekt vijfduizend belangstellenden
01-05-2012
De op Koninginnedag door Bibliotheek Urk georganiseerde 'Duckrace' wordt door de bibliotheek een groot succes genoemd. De actie trok ongeveer vijfduizend belangstellenden.
Duckrace Bibliotheek Urk trekt vijfduizend belangstellenden
Doel van de ludieke actie was onder andere het inzamelen van geld voor de bibliotheek, die met de rug tegen de muur staat vanwege acute financiële tekorten. (Zie ook dit bericht)

In het kader van de Duckrace konden mensen voor 5 euro een plastic badeendje 'adopteren'. De eendjes die als eerste finishten wonnen door sponsors beschikbare prijzen, zoals een reis naar Disneyland Parijs of een iPad. Daarnaast was er ook een sponsor-duckrace met grote eenden die raceten namens bedrijven en instellingen. De grote sponsoreend kon gekocht worden als onderdeel van een sponsorpakket, met onder andere gratis gebruik van reclame via narrowcasting beeldschermen in de bibliotheek. Het bedrijf met de snelste eend maakte kans op een bedrijfsdiner.

Duckrace Urk

Hoeveel de actie per saldo precies heeft opgeleverd is nog niet bekend, maar teamleider Stieneke Mazereeuw van Bibliotheek Urk verwacht dat de Duckrace na aftrek van de kosten enkele duizenden euro's heeft binnengebracht voor de bibliotheek. Mazereeuw zegt desgevraagd 'Het ging ons niet alleen om het inzamelen van geld, maar ook wilden we via alle publiciteit de Urker bevolking ervan bewust maken dat de bibliotheek zonder financiële steun van de inwoners bedreigd wordt in haar voortbestaan. Bovendien wilden we zo aan de politiek tonen dat we zelf ook hard werken aan het oplossen van de financiële problemen.
Een ander doel was het leggen van contacten met het bedrijfsleven. Er hebben uiteindelijk 45 bedrijven meegedaan aan de sponsor-duckrace en we zijn nu bezig er een vervolg aan te geven door de contacten met de bedrijven uit te bouwen en ze te interesseren voor andere, meer structurele, vormen van sponsoring. Noem het een wat ludieke vorm van cultureel ondernemerschap.'

Foto's: Bibliotheek UrkPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie