HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Deventer: opnieuw subsidie VoorleesExpress
02-05-2012
De Bibliotheek Deventer krijgt 15.000 euro van de Stichting Kinderpostzegels Nederland voor het uitvoeren van het project.
De Bibliotheek Deventer heeft van Stichting Kinderpostzegels Nederland 15.000 euro ontvangen voor het project VoorleesExpress, waarvan in september het vierde seizoen van start gaat.

VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers een halfjaar lang wekelijks gezinnen met een taalachterstand bezoeken om voor te lezen. Sinds februari 2011 gebeurt dat in Deventer, waar het project wordt uitgevoerd door de Bibliotheek Deventer.

Het eerste seizoen van VoorleesExpress Deventer is in februari 2011 gestart met tien gezinnen in wijk 2. Ieder gezin is gekoppeld aan een voorlezer die twintig weken lang één keer per week bij het gezin thuis komt voorlezen. Dankzij de steun van het Oranje Fonds is in september 2011 het tweede seizoen gestart, er is tot en met februari 2012 voorgelezen bij 25 gezinnen door heel Deventer. Momenteel loopt dankzij de financiële bijdrage van Stichting Kinderpostzegels Nederland het derde seizoen: er wordt tot en met juli voorgelezen aan 25 gezinnen.

Landelijk komen de 1400 vrijwilligers van de VoorleesExpress dit jaar over de vloer bij omstreeks 1300 gezinnen in vijftien gemeentes.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie