HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Anderhalf miljoen voor passieve bibliotheek Brussel
07-05-2012
In het bouwproject wordt samengewerkt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) trekt anderhalf miljoen euro uit voor de bouw van de eerste passieve bibliotheek van het Brusselse gewest in Sint-Pieters-Woluwe, zo bericht Knack. Het voor de bouw bestemde bedrag ligt 600.000 euro hoger dan aanvankelijk werd voorzien, zo bleek tijdens de goedkeuring van de begrotingsaanpassing voor 2012 in de plenaire zitting van de Raad van de VGC.

Het nieuwe gebouw zal verrijzen aan de Grote Prijzenlaan. De bibliotheek wordt daar naast een bewaarplaats voor boeken een ontmoetingsplek waar gebruikers met oude en nieuwe media in contact komen. Het passieve gebouw van duurzame materialen zal worden gekenmerkt door een zeer laag energieverbruik. Alle plaatsen worden ook toegankelijk voor mensen met een functiebeperking.

Bruno De Lille, VGC-collegelid bevoegd voor Cultuur: 'De verouderde infrastructuur was al een tijd niet meer leefbaar. Gezien de ernst van de situatie hebben we besloten om extra geld vrij te maken.’ Het bouwproject is een samenwerking tussen de VGC en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, die ook een inspanning van 1 miljoen euro levert.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie