HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kinderboekenweek en Kinderen voor Kinderen steunen My Book Buddy
11-05-2012
Samenwerking past in het thema van de komende Kinderboekenweek, ‘Hallo Wereld’.
De Kinderboekenweek en Kinderen voor kinderen gaan zich samen inzetten voor My Book Buddy, de organisatie die in ontwikkelingslanden kinderbibliotheken opzet. Zij doen dat onder andere met het lied ‘Hallo Wereld!’ van muziekproducer Tjeerd Oosterhuis en kinderboekauteur Sjoerd Kuyper.

Kinderen voor Kinderen werd in 1980 opgericht als kinderkoor van de VARA. De thema’s die worden gebruikt in de liedjes zijn van alle tijden. Kinderen voor Kinderen was jarenlang gekoppeld aan een goed doel, zoals VARA’s Speelgoedactie. Met de koppeling aan My Book Buddy wil de VARA deze traditie graag in ere herstellen. Aansluitend aan de Kinderboekenweek zal de inzamelingsactie voor My Book Buddy nog vier weken lang op televisie zijn vervolg krijgen.

Lezen is een basisbehoefte. Maar niet alle kinderen hebben de mogelijkheid te lezen, niet overal zijn boeken voorhanden. My Book Buddy zet zich in voor kinderen in ontwikkelingslanden door daar kinderbibliotheken op te zetten met verrijdbare boekenkasten. Op die manier worden al meer dan 13.000 kinderen in elf landen aan boeken en leesonderwijs geholpen.

Hallo Wereld is het thema van de komende Kinderboekenweek, die van 3 t/m 14 oktober gehouden wordt. Met boeken ontdek je de wereld. Je reist naar verre landen, leert allerlei bijzondere uithoeken van de aarde kennen en maakt kennis met mensen uit een andere cultuur. Tosca Menten schrijft het Kinderboekenweekgeschenk, Het Akropolis Genootschap en de slag om bladzijde 37. Tijdens de Kinderboekenweek worden kinderen opgeroepen geld in te zamelen voor My Book Buddy, bijvoorbeeld door het houden van leesmarathons.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie