HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Culinaire taalbevordering in Kennemerwaard
14-05-2012
In het project ‘Lezen in de keuken’ wordt de kennis van het Nederlands gestimuleerd.
Deelnemers aan het project Lezen in de keuken lezen, schrijven en praten met elkaar over recepten en koken en eten het gekookte vervolgens gezamenlijk op. Niets is leuker dan lezen, praten en schrijven over koken, aldus de ouders van de ouderkamer van Alkmaarse basisschool De Fontein. En dan maakt het niet uit hoe goed je Nederlands leest, praat of schrijft. In samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard werden twee workshops bedacht, bedoeld om de kennis van de Nederlandse taal van deelnemers te stimuleren.

In de eerste workshop bekeken de deelnemers kookboeken uit verschillende culturen. Iedere deelnemer koos zijn favoriete recept. Daar werd met elkaar over gesproken en vervolgens schreven de deelnemers de recepten op. In de tweede workshop werden de recepten klaargemaakt en gezamenlijk opgegeten. Het team van basisschool De Fontein was uitgenodigd om mee te eten.

De recepten werden gebundeld in een boekje. De eerste exemplaren zijn op 11 mei uitgereikt aan alle betrokkenen bij het project en aan alle leerlingen van basisschool De Fontein. Het is binnenkort gratis verkrijgbaar op alle locaties van Bibliotheek Kennemerwaard.

Het project ‘Lezen in de keuken’ is ontstaan uit een samenwerking tussen Bibliotheek Kennemerwaard, Kern8 en basisschool De Fontein. Het project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Taqa Cultuurfonds.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie