HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Wassenaar vertoont driedimensionale films
14-05-2012
Dankzij gulle gevers kon voor het Filmhuis in de bibliotheek een digitale projector worden aangeschaft.
Vanaf medio deze maand beschikt het Filmhuis in de vestiging Wassenaar van de Bibliotheek Voorschoten Wassenaar over een digitale projector waarmee films in 3D vertoond kunnen worden. De aanschaf was mogelijk dankzij schenkingen van de plaatselijke bevolking en diverse fondsen en stichtingen.

Bibliotheekdirecteur Rob Vellinga bedankt de gulle gevers in een op Midvliet.com geopenbaarde brief: ‘Niet alleen zal digitale projectie veel makkelijker te bedienen zijn, ook zullen films voor Wassenaar sneller ter beschikking komen en neemt de beeldkwaliteit toe. Tevens waren de 35 mm films veel duurder in productie en vervoer zodat er goedkoper gewerkt kan worden met digitale kopieën van films.

De aanschaf van de digitale projector is mogelijk gemaakt door diverse schenkingen. Allereerst hebben veel Wassenaarders bijgedragen. Een oproep van de Stichting Vrienden om een bijdrage voor de projector is ruimhartig beantwoord. Alle gulle Vrienden: hartelijk dank!!

Verder is een aantal bedragen ontvangen van fondsen en stichtingen. Het Rabo Stimuleringsfonds, Fonds 1818, Stichting Zabawas, Stichting Van Ommeren de Voogt en een plaatselijke stichting doneerden forse bedragen om de investering mogelijk te maken. Allen hartelijk dank, door uw bijdragen zijn filmvertoningen in Wassenaar voor jaren gegarandeerd. (16.000 bezoekers in 2011).

De bibliotheek is voor het werven van fondsen geadviseerd door Jacqueline Detiger van Filantropia, bureau voor fondsen en filantropen. Dank!

Ik heb genoten van alle positieve reacties en bijdragen van zovelen die het belangrijk vinden het voorzieningenniveau in ons dorp op een hoog peil te houden. Het Filmhuis in de bibliotheek hoort daartoe.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie