HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vlaamse overheid benoemt Bart Beuten als opdrachthouder voor de digitale bibliotheek
15-05-2012
In samenwerking met Bibnet stelt de Vlaamse overheid Bart Beuten aan als opdrachthouder voor de digitale bibliotheek. Binnen de termijn van zijn mandaat heeft Beuten als opdracht bij de lokale besturen een volwaardig draagvlak te creëren voor de verdere ontwikkeling van de digitale bibliotheek in al zijn aspecten.
Een aantal digitale toepassingen zijn ondertussen structurele onderdelen geworden van de dagelijkse werking van de openbare bibliotheken: Open Vlacc, de bibliografische databank die de collecties beschrijft; Bibliotheekportalen, de publieksinterface van de lokale bibliotheken in samenwerking met de provinciale overheden en de VGC; de samenaankoop en integratie van digitale collecties. Bibnet bouwt deze toepassingen in nauwe samenwerking met de provincies en met diverse lokale besturen en hun bibliotheken, zo stelt Bibnet.

De Vlaamse overheid en Bibnet staan voor de uitdaging om alle openbare bibliotheken mee te betrekken in het traject dat moet leiden tot de uitbouw van de digitale bibliotheek en hen de kans te geven om op een kwaliteitsvolle wijze aan te sluiten bij deze ontwikkelingen. Belangrijke randvoorwaarde hiervoor is dat de digitale bibliotheek ook ten volle gedragen wordt door alle betrokken besturen. 
Om dit draagvlak uit te bouwen met het oog op de verdere ontwikkeling en uitbouw van de digitale bibliotheek wordt, op initiatief van de Vlaamse overheid, Bart Beuten als opdrachthouder aangesteld. Hij wordt gehuisvest bij Bibnet. Hij wordt aangestuurd door het Investeringscomité voor de digitale bibliotheek van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, waarin naast het Agentschap ook Bibnet (voorzitter en directie) en een onafhankelijke vertegenwoordiger van het werkveld (de directeur van de bibliotheek van de Stad Gent) zetelen, zo meldt Bibnet.

Bart Beuten was tot nog toe stafmedewerker cultuur bij de Vlaamse Vereniging van Provincies; interprovinciale coördinator streekgericht bibliotheekbeleid waar hij mede het project Bibliotheekportalen mogelijk maakte; program manager en strategie consultant voor VERA.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie