HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Rijnbrink Groep neemt Volksuniversiteit over
25-05-2012
De moedermaatschappij van de OBD, Biblioservice Gelderland en Blauwe brug neemt de fakkel over van ROC Aventus.
De Volksuniversiteit in de stedendriehoek Deventer, Apeldoorn en Zutphen wordt voortgezet door Rijnbrink Groep, zo bericht Biblioservice. De moedermaatschappij van de Overijsselse Bibliotheek Dienst, Biblioservice Gelderland en Blauwe Brug neemt het over van ROC Aventus. De doorstart maakt dat de Volksuniversiteit voor het komende seizoen alsnog met een nieuw cursusaanbod komt.

Na de zomervakantie start de Volksuniversiteit met een beperkt programma waarbij bestaande cursussen zo veel mogelijk zullen worden overgenomen. Dat geldt eveneens voor de zeventig freelancedocenten die namens de Volksuniversiteit cursussen en workshops verzorgen op het gebied van onder andere taal, kunst en cultuur en sociale en communicatieve vaardigheden.

Tineke van Ham, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Rijnbrink Groep is opgetogen: ‘Er is nu een mogelijkheid gekomen om de Volksuniversiteit te koppelen aan de bibliotheek. Een leerlijn voor volwassenen in de vorm van de Volksuniversiteit is voor de bibliotheken een enorme kans. De bibliotheken kunnen dan naast de doorgaande leeslijn ook een doorgaande leerlijn aanbieden. Op deze manier kunnen we de doelstelling dat de bibliotheek een belangrijke meerwaarde heeft bij een leven lang leren bewerkstelligen.’

De Volksuniversiteit zal onder de paraplu van Rijnbrink Groep nauw gaan samenwerken met de Bibliotheek Deventer, de Bibliotheek Brummen/Voorst, de Graapschap Bibliotheken, CODA, Markant, de Leeuwenkuil en de Muzehof. Binnenkort zal er een speciale website worden gelanceerd met hierop alle informatie rondom het nieuwe cursusprogramma en de locaties. Men zal zich op de website kunnen inschrijven voor de workshops. Momenteel heeft de Volksuniversiteit zo'n 1200 cursisten.

De Volksuniversiteit biedt sinds 1996 diverse cursussen en workshops aan voor volwassenen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, de afgelopen tien jaar onder de vlag van ROC Aventus, dat met ingang van dit jaar is gestopt met deze vorm van onderwijs. Sinds eind vorig jaar is er gezocht naar de mogelijkheid voor een doorstart, die nu met de tussenkomst van de Rijnbrink Groep is gevonden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

rietje rovers
31-7-2013 10:11

vraag? engels in een groep. in zutphen is dat mogelijk?
 

dank, groetjes

irene
2-8-2013 11:48
Beste Rietje Rovers,

Op www.vustedendriehoek.nl vindt u alle informatie. In Zutphen zijn geen cursussen Engels gepland, maar wel in Twello en Deventer.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie