HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Einde bibliobusvoorziening Veluwe
25-05-2012
Bezuinigingen nopen Bibliotheek Noordwest Veluwe de dienstverlening per 2 juli te staken. Ter compensatie komen er servicepunten in scholen.
De Bibliotheek Noordwest Veluwe staakt vanaf 2 juli in Hierden, Horst/Telgt, Hulshorst en Vierhouten de dienstverlening per bibliobus, zo wordt bericht door onder andere Veluweland.nl en De Stentor.

Eind vorig jaar kwam de bibliotheek met de betrokken gemeenten Ermelo, Harderwijk en Nunspeet overeen de dienstverlening nog een halfjaar voort te zetten. De forse bezuinigingen waarvoor de bibliotheek zich gesteld ziet maken nog langer doorgaan ondoenlijk.

De gebruikers in de door het wegvallen van de bibliobus gedupeerde gebieden zijn vooralsnog aangewezen op de vaste vestigingen in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten. Vanaf 1 september worden er servicepunten in de vorm van een Bibliotheek op School ingericht in de Goede Herderschool in Horst/Telgt en de Speulderbrink in Speuld. Met de Prinses Beatrixschool in Hulshorst en de gemeente Nunspeet wordt nog overlegd of er een dergelijk servicepunt in de school zal worden gehuisvest of in het dorpshuis. Er wordt naar gestreefd ook in Hierden een servicepunt te beginnen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie