HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gastcollege David Lankes LibrarySchool
29-05-2012
Op woensdag 22 augustus zal David Lankes, professor aan de Syracuse University’s School of Information Studies, een gastcollege verzorgen voor de LibrarySchool.
Gastcollege David Lankes LibrarySchool
Lankes geeft binnen de Syracuse University’s School of Information Studies leiding aan het library science-programma. Hij is daarnaast de directeur van het Information Institute of Syracuse (IIS), een onderzoekscentrum en denktank op het gebied van educatie, technologie en bibliotheekwerk. 
Lankes wordt door de LibrarySchool gekarakteriseerd als een van de weinige grote denkers en onderzoekers op het gebied van toekomstig bibliotheekwerk.

Lankes publiceerde in 2011 The Atlas of New Librarianship, waarmee hij de ABC-CLIO/Greenwood Award 2012 won, de prijs van de American Library Association voor het beste boek over bibliotheken.
Op zijn blog kondigt Lankes de verschijning aan van een nieuw boek, getiteld Expect More: Demanding Better Libraries For Today’s Complex World. In dit boek, dat waarschijnlijk in de loop van de zomer zal verschijnen, betoogt Lankes dat bibliotheken van grote waarde kunnen zijn voor de gemeenschap waarbinnen ze functioneren, mits ze meer inzetten op leren en kennis zonder daarbij vast te blijven zitten aan traditionele functies, 'bakstenen' en boeken. Die gemeenschappen mogen wat Lankes betreft de lat voor 'hun' bibliotheken hoger leggen: 'Expect More is a rallying call to communities to raise the bar, and their expectations, for great libraries.'

Zie onder andere ook dit beeldverslag van het 'Oxford-Style Debate': 'Libraries Are Obsolete', georganiseerd door Harvard Library Strategic Conversations, waarin Lankes de stelling verdedigt dat bibliotheken 'obsolete' zijn (vanaf ca. minuut 38)

Nadere gegevens over Lankes' gastcollege volgen nog, zo laat de LibrarySchool weten.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie