HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
‘Ik lees al!’ slaat aan in Zaanstreek
30-05-2012
Zo’n veertig procent van alle leerlingen van groep 3 in het werkgebied haalde vorig jaar bij De Bieb voor de Zaanstreek een gratis eerste leesboek op.
De Bieb voor de Zaanstreek noemt het leesbevorderingsprogramma Ik lees al! dan ook een succes. Na goede resultaten behaald te hebben met BoekStart besloot De Bieb te starten met een eigen leesbevorderingsprogramma voor kinderen die op het punt staan naar de basisschool te gaan, Leesvoer. Sinds de start begin 2010 leverde dit De Bieb 1714 nieuwe jeugdleden op en vele positieve reacties van ouders.
In vervolg hierop werd in oktober 2011 Ik lees al! geïntroduceerd. Dankzij de nauwe samenwerking met de overkoepelende organisaties voor het basisonderwijs in de Zaanstreek kreeg iedere leerling uit groep 3 een Ik lees al!-bon thuis. Van de 2123 groep 3-leerlingen haalde 861 een Ik lees al!-pakket op, 429 daarvan zijn nieuwe jeugdleden.

Het pakket bestaat uit een gratis jeugdabonnement op De Bieb, een fleurige tas met daarin een eerste leesboek (strip voor beginnende lezers van Zwijsen), tips om kinderen met plezier te begeleiden bij het zelf leren lezen en boekentips.

Ik lees al! kwam tot stand dankzij financiering door Stichting Vrienden van De Bieb. Ook komend schooljaar krijgen de leerlingen van groep 3 een Ik lees al!-bon thuis.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie