HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Friese bibliotheken betrokken bij moordzaak
30-05-2012
Ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek wordt er via Facebook een moordspel gespeeld.
‘Op het strand zijn in de restanten van een kampvuur de overblijfselen van een lichaam gevonden. Het is Jorn. Vijf vrienden zijn verdachten. Waar waren zij op de avond van de moord… en met wie?’

Van maandag 4 t/m vrijdag 8 juni organiseren de Friese Bibliotheken een moordspel op Facebook: de proloog is sinds vandaag online, lezers al kennismaken met de personages. Een spannend verhaal vormt de basis van het spel. Het is speciaal hiervoor geschreven door de Friese schrijver Bart Kingma.

In de eerste week van juni wordt dagelijks een deel van het verhaal aan de Facebookpagina toegevoegd, ’s middags volgt er een spannende aanwijzing. Ieder deel brengt de waarheid dichterbi… of toch niet? Men kan meedoen door te stemmen op wie men als dader vermoedt en daarmee kans maken op een weekend naar het eiland uit het verhaal. Tot woensdag 13 juni 12.00 uur kan er gestemd worden.

Het moordspel wordt georganiseerd in het kader van de Maand van het Spannende Boek. Het is geïnspireerd op het thema van dit jaar: het kwaad in jezelf. Door het verhaal op Facebook te publiceren willen de bibliotheken een breed publiek op een verrassende manier laten ervaren dat lezen spannend en leuk is. De vrijdag van start gaande Maand van het Spannende Boek wordt morgenavond ingeluid met de Avond van het Spannende Boek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie