HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mogelijke fusie Bibliotheken Súd Fryslân en SúdWest Fryslân
31-05-2012
De bibliotheken SúdWest Fryslân en Súd Fryslân hebben op 14 mei een intentieverklaring getekend die moet leiden tot een fusie van beide organisaties.
De fusie zou met ingang van 1 januari 2013 zijn beslag moeten hebben gekregen, zo melden verschillende lokale media, waaronder het Sneeker Nieuwsblad.

Bibliotheken SúdWest Fryslân verzorgt de dienstverlening in de gemeenten Littenseradiel (o.a Wommels) , Sudwest-Fryslân (o.a. Bolsward, Sneek, IJlst, Workum, Makkum),  en Gaasterlân-Sleat (Gaasterland-Sloten). Bibliotheken Súd Fryslân is verantwoordelijk voor de bibliotheekvoorziening in de gemeenten Heerenveen, Skarsterlân (o.a Joure en Sint Nicolaasga) en Lemsterland (o.a. Lemmer).
De fusie van de gemeenten Gaasterlân-Sleat, Lemsterland en Skarsterlân tot de gemeente De Friese Meren, en bestaande en nog te verwachten bezuinigingen zijn aanleidingen geweest om de mogelijkheid van een fusie te onderzoeken, aldus het Sneeker Nieuwsblad.

De nieuwe organisatie zou verantwoordelijk worden voor de bibliotheekvoorziening in de vier gemeenten Littenseradiel, Súdwest-Fryslân, De Friese Meren en Heerenveen. Het betekent dat er na een bestuurlijke fusie één directeur/bestuurder zal zijn, zo stelt het Sneeker Nieuwsblad.
Het voorstel tot fusie is in voorbereiding. Voor de fusie zullen de Raden van Toezicht van beide bibliotheekorganisaties nog toestemming moeten verlenen. Ook aan de beide ondernemingsraden zal advies worden gevraagd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie