HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Meer Voordeel met je biebpas
01-06-2012
Vanaf vandaag levert de bibliotheekpas ook in Noord- en Zuid-Holland voordeel op.
In navolging van de provincies Brabant en Gelderland gaan de bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland vandaag van start met Voordeel met je Biebpas, zo bericht ProBiblio. Het project is bedoeld om de positie van de bibliotheek in het maatschappelijke en culturele veld te versterken.

Hoe meer bibliotheken meedoen, hoe interessanter het wordt voor partners en bibliotheekleden. Binnen Gelderland en Brabant zijn er al 1,1 miljoen leden die voordeel hebben met hun bibliotheekpas. Met leden uit Noord- en Zuid-Holland erbij, zijn bibliotheken met ongeveer 2,7 miljoen leden een interessant kanaal voor culturele en lokale partners als pr-kanaal, aldus ProBiblio. Hoe meer bibliotheekleden participeren, hoe meer partners er bij komen, hoe beter de aanbiedingen worden, hoe meer leden gebruik zullen gaan maken van de aanbiedingen. Daarnaast zijn er schaalvoordelen te behalen: de communicatiemiddelen die ontwikkeld worden kunnen door alle bibliotheken worden ingezet.

Bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland benaderen lokale partners in hun werkgebied. ProBiblio benadert bovenlokale partners in de provincie om samen te werken. De nieuwe partners zijn: SEA LIFE, Het Anne Frank Huis, CORPUS, het Zaans Museum, Museum Boijmans van Beuningen, Archeon, COBRA Museum voor Moderne Kunst en het Letterkundig Museum.

Partners die benaderd worden vallen binnen de rubrieken cultuur, recreatie, educatie, sport/wellness en natuur: partners die dicht bij de bibliotheek staan. Met deze partners wordt ernaar gestreefd zo veel mogelijk leuke acties voor de bibliotheekleden te verzamelen.

Voordeel met je Biebpas is te volgen op Facebook. Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie