HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Jaarverslag Biblionet Groningen online
01-06-2012
Bewogen maar vruchtbaar 2011 stond in het teken van veranderingen.
Het afgelopen jaar was er een van veranderingen en veranderen, zo bericht Biblionet Groningen. De economische en politieke omgeving veranderde en Biblionet veranderde mee, soms noodgedwongen als gevolg van de externe ontwikkelingen. Toch bleef ook veel hetzelfde. Er wordt nog steeds gekozen voor een forse upgrading van de fysieke bibliotheek én voor de doorontwikkeling van de digitale bibliotheek.

In 2011 werden de eerste gevolgen van de bezuinigingen zichtbaar: vijf bibliotheken moesten hun deuren sluiten en daarnaast moesten twee van de vijf bibliobussen worden stilgezet. Desondanks was 2011 ook een jaar van groei. Groningers weten de bibliotheek nog altijd goed te vinden: het aantal uitleningen steeg in 2011 met 5,3%. En na stabilisatie van het ledenaantal in 2010, was er in 2011 voor het eerst sinds jaren weer een lichte stijging van het aantal leden te zien. Dit bewijst dat onze stevige koers op de klant haar vruchten begint af te werpen.

In het jaarverslag 2011, dat hier in zijn geheel als pdf te lezen is, kijkt Biblionet terug op een bewogen, maar vruchtbaar jaar waarin veel concrete resultaten werden geboekt. Op die voet wil men dit jaar graag doorgaan. Blijven innoveren is essentieel, om ook in 2012 en de jaren daarna onze sterke positie vast te kunnen houden, aldus Biblionet, dat een aantrekkelijke voorziening voor de klant én voor de vele samenwerkingspartners wil blijven.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie