HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Kritiek Leefbaar Rotterdam op duur afscheidsfeestje Mart Toet
01-06-2012
Raadslid Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam heeft het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders om opheldering gevraagd over de hoge kosten van het afscheidsfeestje van Mart Toet, die weg moest bij de afdeling Sociale Dienst en Werkgelegenheid omdat hij die dienst diep in de rode cijfers bracht.
Leefbaar Rotterdam vindt dat als iemand verantwoordelijk is voor een tekort van 62,5 miljoen euro, er sancties moeten volgen en niet een afscheidsfeest waarvoor 21.000 euro is uitgetrokken, zo meldt De Telegraaf.

Struijvenberg stelt op de website van Leefbaar Rotterdam: 'Dat het stadsbestuur dit heeft nagelaten is al niet goed. Maar om iemand die zo slecht heeft gefunctioneerd ook nog zo’n dure afscheidsreceptie cadeau te doen, is echt van de gekke. Mismanagement is hier niet alleen beloond met een overplaatsing, maar ook nog met een feest.'

Mart Toet is op 1 december vorig jaar herplaatst bij de Bibliotheek Rotterdam als opvolger van algemeen directeur Gerard Reussink.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (6)

Chris Wiersma
4-6-2012 09:43
Is dit bibliotheeknieuws?

En zo ja, is dit een enigszins evenwichtige weergave van de feiten?

Chris Wiersma
Lianne
5-6-2012 16:43
Ja Chris, dit is wel bibliotheeknieuws. Het gaat hier toch om de directeur van de tweede bieb van het land en als hij minder zorgvuldig met de centen is omgegaan is dat nieuws.

Of het een evenwichtige weergave van de feiten is, weet ik niet. Maar de feiten die er staan zijn nu eenmaal wel feiten. Laat Mart maar andere feiten geven, dan kan de lezer zelf wel bepalen wat hij vindt.
Lonneke Bisschop
6-6-2012 18:57
Zo'n directeur kunnen we missen als kiespijn. Het gaat hier wel om belastinggeld en als die Rotterdamse directeur dat over de balk heeft gesmeten, hoort hij niet thuis in onze branche. We hebben het met al die bezuinigingen en filiaalsluitingen al moeilijk genoeg!
Wim Keizer
6-6-2012 21:49
Ik vind een Telegraafbericht n.a.v. berichten uit Leefbaar Rotterdam, alsmede een bericht op de website van Leefbaar Rotterdam te mager om dergelijke conclusies uit te trekken.
Bibliotheekblad.nl signaleert veel vaker berichten uit kranten en van websites, maar ik vraag me in dit geval, met Chris Wiersma, wel af of de bronnen 100% betrouwbaar zijn en of de betrokken partijen ook zelf ergens hun kijk op deze berichtgeving hebben gepubliceerd, of zouden willen publiceren.
Lonneke Bisschop
7-6-2012 08:28
@Wim Keizer: nou, dat valt nog best mee. Als je goed zoekt vind je meer dan genoeg informatie over deze "Rotterdamse Affaire".

Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/12212259/__Feest_voor_falende_directeur__.html
RTV Rijnmond: http://www.rijnmond.nl/nieuws/25-05-2012/leefbaar-boos-om-vertrekfeest-directeur-sociale-dienst
Pim Fortyun Forum: http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?TOPIC_ID=83101
Essentials: http://www.essentials-media.nl/Nieuws(brief)/Nieuws+DB/Duur+afscheidsfeestje+Toet
Personen In Het Nieuws: http://personen.inhetnieuws.nl/Maarten_Struijvenberg

Ik denk dat het tijd wordt dat Bibliotheekblad Toet zelf eens interviewt, dan kan hij zijn eigen verhaal laten horen. Hij heeft er niets aan dat collega directeuren hem de hand boven het hoofd houden.
Polle Soelier
28-9-2017 18:35
 Ik stuit toevallig op dit item. Hoewel uit 2012, wil ik in 2017 toch aan het gesprek toevoegen dat ik in mijn 25-jarig dienstverband bij de betreffende dienst geen betere en integerder directeur ben tegengekomen.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie