HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Helder viert eeuwfeest
04-06-2012
De honderdjarige bibliotheek pakt van 12 tot en met 16 juni flink uit.
Op woensdag 13 juni 2012 bestaat de Bibliotheek Den Helder precies honderd jaar. De bibliotheek, onderdeel van Kopgroep Bibliotheken, viert deze mijlpaal met zo veel mogelijk trouwe leden en bezoekers. In het feestprogramma vormt het getal 100 de rode draad.

Honderd kinderen zingen op het Bernhardplein een speciaal feestlied voor de jarige bieb en voor de eerste honderd bezoekers is er taart bij de koffie. Ook worden honderd bibliotheekleden getrakteerd op een gratis kaartje voor een lezing van Simone van der Vlugt of een muziekavond met Leo Blokhuis. Tijdens de GameNight @ the bieb! strijden honderd jongeren tegen elkaar op de Wii. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de centrale bibliotheek aan het Bernhardplein 76.

Op de vooravond van het jubileum komt Simone van der Vlugt naar de bibliotheek: op dinsdagavond 12 juni 2012 vertelt zij over haar werk. Dit jaar schreef ze de geschenkpocket voor de Maand van het Spannende Boek. Iedereen die 12 juni een boek koopt en door haar laat signeren krijgt deze geschenkpocket cadeau. Voor de auteur is de avond nostalgisch, want zij bracht haar jeugdjaren in Den Helder door.

Het programma wordt woensdagmorgen 13 juni om 10.00 uur officieel geopend door burgemeester Koen Schuiling. Daarna zingen leerlingen van de Thorbeckeschool, De Kluft en De Windwijzer de jarige bibliotheek toe. ’s Middags en op zaterdagmiddag 16 juni is het feest op de jeugdafdeling. Kinderen kunnen zich laten schminken, een feesthoed knutselen of meedoen aan de kleurwedstrijd. De clown Dombo vertoont goocheltrucs en maakt beesten van ballonnen.

Woensdagmiddag 13 juni laat kinderboekenillustratrice Juliette de Wit zien hoe een illustratie of strip tot stand komt. Ze toont hoe je met een simpel stipje of streepje toch je fantasie kunt uitbeelden. Aanwezige kinderen kunnen meedoen.

Bezitters van een zeldzame eerste druk, een oud boek of een bijzondere bijbel kunnen woensdagmiddag 13 juni langskomen voor advies. Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk houdt dan spreekuur. Taxatie gebeurt aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi.

Donderdagavond 14 juni voert popprofessor Leo Blokhuis honderd muziekliefhebbers mee door de geschiedenis van de popmuziek. Met veel muziek uiteraard.

Wie het aandurft om samen met 99 andere jongeren tussen de 12 en 18 jaar een avond te gamen kan op vrijdagavond 15 juni in de bibliotheek terecht om de nieuwste en populairste Wii games te spelen. Er wordt muziek gedraaid en er is een chillplek met cola en chips.

Geronimo Stilton is de hoofdpersoon van een kinderboekenreeks over een zachtmoedige muis die rustig wil leven, maar telkens betrokken wordt in wilde avonturen. Zaterdagmiddag 16 juni is de populaire boekenmuis in levenden lijve te gast in de bibliotheek. Hij deelt handtekeningen uit, kinderen mogen met hem op de foto en er wordt een quiz gespeeld.

Over de geschiedenis van de bibliotheek is hier meer te lezen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie