HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Sluiting bibliotheken Giessenlanden lijkt afgewend
05-06-2012
Nadat het er aanvankelijk naar uitzag dat de twee bibliotheken in Giessenlanden wegens bezuinigingen zouden moeten sluiten, lijkt het er nu op dat de sluiting van de baan is.
In april leek het er nog op dat beide bibliotheekvestigingen in de gemeente Giessenlanden, in Arkel en Giessenburg, zouden moeten sluiten als gevolg van een voorstel van het college om de subsidie terug te brengen tot 0 euro in 2016. Dit meldde BibliotheekNetwerk Zuid-Holland Zuidoost), dat de bibliotheekvoorziening in Giessenlanden verzorgt, op 26 april in een persbericht (PDF)

Naast de bibliotheken zouden ook de vier zwembaden in de gemeente wegens bezuinigingen moeten sluiten. Beide voornemens leidden tot veel protesten vanuit de bevolking, die, naar het zich laat aanzien, niet zonder resultaat zijn gebleven. Vorige week kwam de gemeenteraad van Giessenlanden met een gezamenlijke motie waarin het college werd opgeroepen een miljoen euro uit te trekken om de zwembaden te privatiseren en de bibliotheken open te houden. Wel zal de bibliotheek met een plan  moeten komen om de bibliotheekfunctie aan de eisen van de huidige tijd aan te passen.  De bibliotheek krijgt tot het voorjaar van 2013 de tijd met een totaalplan te komen dat voorziet in 'bibliotheekwerk nieuwe stijl', zo wordt gemeld op DeStadGorinchem.nlPrint deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie