HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Laatste ritten bibliobus Maasland
06-06-2012
Gemeentelijke bezuinigingen nopen de bibliotheek de voorziening te staken. Bovendien zal de bibliotheek vanaf volgend jaar voor kinderen niet meer gratis zijn en worden voor scholen de leesbevorderingsactiviteiten duurder.
Vanwege de stopgezette subsidie doet de bibliobus van BasisBibliotheek Maasland in de week van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juni 2012 voor het laatst Bernheze, Landerd, Oss en Maasdonk aan, zo bericht de bibliotheek. Voor degenen die niet of nauwelijks bij machte zijn de bibliotheek te bezoeken is er een door vrijwilligers gerunde Boekenbezorgdienst.

Omdat de gemeente Maasdonk per 1 januari 2013 de samenwerking met BasisBibliotheek Maasdonk verbreekt, zal er voor de klanten uit Geffen, Nuland en Vinkel veel gaan veranderen. Tot 1 januari kunnen de inwoners uit Maasdonk gebruik blijven maken van alle voorzieningen van BasisBibliotheek Maasland. ‘Maar vanaf die datum zijn andere voorwaarden van kracht’, aldus de bibliotheek, die vervolgt:

‘Volwassenen uit Maasdonk die na 1 januari 2013 gebruik willen blijven maken van de openbare bibliotheken in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss of Veghel betalen dan 75 euro per jaar en ook voor kinderen is de openbare bibliotheek niet langer gratis. Kinderen uit Maasdonk gaan 35 euro per jaar betalen. Verder heeft de beslissing van de gemeente Maasdonk gevolgen voor de basisscholen. Door het wegvallen van de gemeentelijke subsidie worden met ingang van 2013 voor leesbevorderingsactiviteiten die plaatsvinden op scholen in Maasdonk, zoals de Rode Draad, hogere bedragen in rekening gebracht. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.’

Medewerkers van de bibliobus in Bernheze, Landerd, Oss en Maasdonk hebben aangegeven het op prijs te stellen om in de laatste week dat de bus in bedrijf is alle vaste bezoekers persoonlijk te ontmoeten.

De bibliotheek heeft over de gang van zaken rond de bibliobusvoorziening een dossier aangelegd dat hier te lezen is.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

margret
12-9-2013 12:54
Is deze bibliobus te koop?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie