HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Partnerschap BoekStart en VergelijkDeKinderopvang.nl
06-06-2012
Met de samenwerking wordt de aandacht voor lezen en taalontwikkeling binnen de kinderopvangbranche gestimuleerd.
Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken zijn met het programma BoekStart partner geworden van VergelijkDeKinderopvang.nl, om daarmee de aandacht voor lezen en taalontwikkeling extra te stimuleren binnen de kinderopvangbranche, zo bericht BoekStart.

Om BoekStart onder de aandacht te brengen binnen de kinderopvangbranche en bij ouders wordt op VergelijkDeKinderopvang.nl zichtbaar gemaakt welke kinderdagverblijven meedoen aan het programma. Zo is voor de (aanstaande) ouder eenvoudig te zien welk kinderdagverblijf extra aandacht heeft voor lezen en taalontwikkeling. BoekStart en VergelijkDeKinderopvang.nl hebben het gezamenlijke doel het taal- en (voor)leesklimaat op kinderdagverblijven te stimuleren in samenwerking met de openbare bibliotheken in Nederland.

VergelijkDeKinderopvang.nl is de eerste onafhankelijke en meest volledige online zoekgids waar (aanstaande) ouders kinderdagverblijven kunnen selecteren, vergelijken en beoordelen. Doel is binnen de kinderopvangbranche transparantie te creëren. VergelijkDeKinderopvang.nl is het podium voor ouders waar zij een beoordeling kunnen geven over hun kinderdagverblijf. Ook wil VergelijkDeKinderopvang.nl ouders attenderen op nieuwe ontwikkelingen, onder meer door zichtbaar te maken aan (aanstaande) ouders welk kinderdagverblijf extra aandacht besteedt aan lezen en taalontwikkeling.

Gerlien van Dalen, directeur Stichting Lezen: ‘Lezen is belangrijk in de opvoeding van kinderen. Natuurlijk thuis, maar ook op het kinderdagverblijf waar zij veel tijd doorbrengen. VergelijkDeKinderopvang.nl maakt het belang dat kinderdagverblijven hechten aan lezen en leesplezier zichtbaar.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie