HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Lancering nieuwe publiekssite voor archieven: OnsDNA.nl
07-06-2012
Komende maandag (11 juni) wordt OnsDNA.nl gelanceerd, een gezamenlijke website van de Nederlandse archieven om het brede publiek kennis te laten maken met de schat aan historische informatie die archieven beheren.
DNA staat voor 'De Nederlandse Archieven'. De nieuwe website OnsDNA.nl laat zien wat er zoal te doen en te vinden is in archieven en maakt beginnende archiefgebruikers wegwijs.

De website bevat behalve inspirerende verhalen van enthousiaste archiefgebruikers basale tips voor archiefonderzoek en een archiefkaart waarop de gebruiker snel kan vinden bij welk archief hij moet zijn om een antwoord te vinden op zijn vragen. Verder brengt OnsDNA.nl dagelijks nieuws over nieuwe aanwinsten, mooie ontdekkingen en handige tools en bevat de site een agenda met lezingen, tentoonstellingen, cursussen en andere activiteiten van archiefinstellingen in het hele land. In de toekomst zal de website worden uitgebreid met bijvoorbeeld online hulpmiddelen en lesmateriaal om oude handschriften te leren lezen of huizenonderzoek te doen.

OnsDNA.nl is een initiatief van de Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN), dat stelt zich sterk te willen maken voor een goede digitale toegankelijkheid van de Nederlandse archieven en hun collecties.

De website wordt op 11 juni feestelijk gelanceerd tiijdens de KVAN-dagen van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie