HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Velsen en Witte Theater samen verder
08-06-2012

Door het samengaan wordt het theater van de ondergang gered.

De Bibliotheek Velsen zal in de nabije toekomst gaan fuseren met het Witte Theater in IJmuiden, zo wordt gemeld door Dichtbij.nl. De organisatie zal geleid worden door ,één directie. Dirk van Zonderen, directeur/programmeur van het Witte Theater: 'In eerste instantie zullen wij samenwerken, maar deze verregaande samenwerking zal leiden tot samensmelting. Binnen vijf jaar kunnen er twee fulltimers van het personeelsbestand worden geschrapt', zo voorziet hij de personele consequenties.

Voor het samengaan is een businessplan opgesteld waarbij een bijdrage van de gemeente wordt gevraagd, zo laat bestuursvoorzitter van het Witte Theater Piet Burgering weten. ´Dat is onvermijdelijk, die steun van de gemeente. Als die steun er niet komt, kunnen wij de sleutel van dit Witte Theatergebouw aan de gemeente afgeven. ' Van Zonderen: ´'We gaan eerst uit van een bedrag van twee ton, maar dat wordt in de toekomst 135.000 euro.´

Het samengaan met de bibliotheek is voor het theater een manier om de toekomst zeker te stellen: in de voorjaarsnota van de gemeente werd aangekondigd dat de subsidie met ingang van zomer 2013 zal worden stopgezet.

Zie ook dit eerdere bericht over de verzelfstandiging van de Bibliotheek Velsen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie