HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Retailgids Brabantse Netwerkbibliotheek openbaar
08-06-2012
De binnen de Brabantse Netwerkbibliotheek ontwikkelde gids is niet langer louter binnen een besloten ruimte beschikbaar voor Brabantse bibliotheken.
De binnen de Brabantse Netwerkbibliotheek ontwikkelde Retailgids werd aanvankelijk alleen gedeeld met de Brabantse bibliotheken binnen een besloten ruimte. Is nu ook openbaar beschikbaar, zo wordt op de website bericht.

De gids geeft inzicht in wat de invoering van retailmanagement binnen bibliotheekorganisaties inhoudt en wat de consequenties ervan zijn. Bibliotheken kunnen hierdoor een gegronde beslissing nemen met betrekking tot de (mogelijke) invoering van retailprincipes binnen hun organisatie. Daarnaast worden belangrijke zaken toegelicht waarmee bibliotheken rekening moeten houden als zij beslissen over te gaan tot de invoering van retailmanagement. Tot slot bevat de gids, ter inspiratie, aansprekende praktijkvoorbeelden op het gebied van retail: wat wordt er allemaal gedaan op het gebied van retail (zowel binnen als buiten de bibliotheeksector), wat kan hiervan geleerd worden en in de eigen organisatie worden toegepast?

De Retailgids, die elk kwartaal wordt bijgewerkt en aangevuld, bevindt zich hier (pdf).


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie