Ook Bibliotheek Etten-Leur krijgt een terras
11-06-2012
Dankzij een fietsenrek en een groene afscheiding worden de terraszitters beschermd tegen de elementen.
Hoewel de weersgesteldheid er momenteel niet naar is neemt in bibliotheekland het aantal terrasvoorzieningen toe. Zoals eerder bericht werd er onlangs bij de Bibliotheek Haarlem een terras in gebruik genomen, de bibliotheek in Etten-Leur krijgt er ook een, zo bericht BN De Stem.

Naast de nieuwe ingang van de Nieuwe Nobelaer wordt een ‘zonneterras’ aangelegd, een verlengstuk van het leescafé. Bibliotheekmanager Ilse Jaspers: ‘Het leescafé is een echt trefpunt geworden voor moeders die hier met hun kinderen neerstrijken, mensen die een kopje koffie nemen na hun ochtendwandeling en van medewerkers van Nieuwe Nobelaer. Als het mooi weer is, kun je lekker op het terras gaan zitten. Voor mensen die vanaf het station komen, kan het de eerste aanlegplaats zijn. We hebben nu ook een pinautomaat. De VVV zit in het gebouw. Daar komen toch mensen op af en misschien kunnen we ze verleiden om weer lid van de bibliotheek te worden.’

Een fietsenrek en een groene afscheiding moeten ervoor zorgen dat de terrasgebruikers enigszins afgeschermd van de elementen kunnen zitten. Naar verwachting zal het terras volgende maand voltooid zijn. Gisteren werd er een open dag gehouden waarop het Nieuwe Nobelaer Lied in première ging.