HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA maakt zich op voor lustrumviering
15-06-2012
De viering van het vijfjarig bestaan van de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland wordt groot aangepakt.
Op zaterdag 7 juli 2012 bestaat de Centrale Bibliotheek van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) vijf jaar. Dat wordt gevierd met een feestdag voor alle bezoekers. Vanaf 10.00 uur zijn er diverse feestelijke activiteiten. De Centrale Bibliotheek sluit deze dag om 19.00 uur.

Gedurende de hele dag zijn er in de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland verschillende feestelijke activiteiten, presentaties en optredens. Zo is er een doorlopend feestprogramma dat gepresenteerd wordt door Ton Meijer, onthult Stadsdichter Menno Wigman zijn gedicht voor de OBA, worden er rondleidingen gegeven in het magazijn, is er een Kikker Popconcert, wordt Het Muizenhuis in feestsfeer onthuld en is er een Madonna look-a-like contest.

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de Centrale Bibliotheek is er een teken- en schrijfwedstrijd georganiseerd waarbij kinderen hun eigen Muizenhuis kunnen ontwerpen of een Muizenhuisverhaal kunnen schrijven. Kinderen die mee willen doen aan deze wedstrijd kunnen in de Centrale Bibliotheek een tekenplaat of schrijfwedstrijdboekje ophalen. Op 7 juli om 10.30 uur zullen de winnaars bekendgemaakt worden. Aansluitend wordt het in feeststemming gebrachte Muizenhuis op de jeugdetage onthuld door de prijswinnaars en Karina Schaapman.

Op 7 juli treedt Madonna op in Amsterdam. Naar aanleiding daarvan wordt er een Madonna look-alike contest gehouden. Wie vindt dat hij of zij iets weg heeft van Madonna mag om 17.00 uur van de roltrappen afdalen, waarna een deskundige jury de Madonna look-alike award en een Madonna verrassingspakket zal uitreiken. Via Facebook en Twitter wordt bovendien een publiekswinnaar gekozen. Aanmelden kan per mail met als onderwerp ‘Madonna aanmelding’.

Tijdens de vestigingsverjaardag zal het Theater van ’t Woord gevuld zijn met vijfjarige kinderen: alle vijfjarige OBA-leden zijn uitgenodigd om daar gratis Theater Terra’s Kikker Popconcert bij te wonen. Kikker en zijn vriendjes brengen om 15.00 uur en 16.00 uur de leukste en mooiste liedjes uit drie Kikkermusicals.

De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam omvat een centrale bibliotheek en 27 wijkbibliotheken. Samen verzorgen zij het bibliotheekwerk in de gemeenten Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. De OBA is een culturele instelling, die zich ten doel stelt het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De OBA heeft zich ontwikkeld tot de meest gebruikte culturele ontmoetingsplaats in heel Amsterdam met 160.000 leden, meer dan vier miljoen bezoekers en zo’n vijfduizend activiteiten per jaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie