HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Paul van Royen directeur BiblioPlus
15-06-2012
Van Royen is geboeid door de bibliotheeksector, waar hij omstreeks 2000 indringend mee te maken kreeg.
BiblioPlus heeft Paul van Royen per 15 augustus 2012 aangesteld als nieuwe directeur/bestuurder. Hij volgt Thijs Kuipers op, die per 1 april van start ging als directeur van de Bibliotheek Eindhoven.

Van Royen (1952) is van oorsprong historicus, (nog) woonachtig in Den Haag en al jaren actief als adviseur en interim-directeur in de wereld van bibliotheken, archieven en musea. Daarvoor was Van Royen onder andere directeur van het Instituut voor Maritieme Historie en werkzaam bij Algemeen Rijksarchief. Sinds 2006 had hij zijn eigen projectbureau voor opdrachten in de cultuursector.
 
Zijn aanstelling bij BiblioPlus ziet Van Royen als het begin van een nieuwe fase in zijn werkzame leven: ‘De bibliotheeksector heeft, sinds ik er vanaf omstreeks 2000 indringend mee te maken heb gekregen, mij steeds weer weten te boeien. Ik verheug me erop nu daadwerkelijk als insider mee te spelen. De tijden zijn spannend, dus het spel ook.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Dorry Derhaag-Doomernik
19-7-2013 16:17
Allereerst proficiat met deze benoeming!
Wij kennen elkaar niet, maar ik weet dat u als interim-directeur hebt gewerkt bij het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Met dit museum heb ik al jarenlang contact i.v.m. o.a. de internationale organisatie Societas Birgitta Europa. Ik was 6 jaar presidente van deze organisatie.
Brutale vraag, maar ik zou graag eens met u van gedachten willen wisselen.
mijn tel.nr.06 204 118 59
hartelijke groet,

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie