HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Vierde Bibliotheek op school Capelle
18-06-2012
De inrichting werd verzorgd door de mediacoach, twee leescoördinatoren, een leesconsulent en moeders van leerlingen.
In Capelle aan den IJssel is op de vierde Bibliotheek op school geopend, zo bericht op de website van de Bibliotheek aan den IJssel. De officiële openingshandeling werd verricht door wijkwethouder Jouke van Winden (ChristenUnie). Sinds het begin van het schooljaar is er op de Groen van Prinstererschool een mediacoach actief, die tevens werkzaam is bij de Bibliotheek aan den IJssel. Samen met twee leescoördinatoren, een leesconsulente richtte zij de schoolbibliotheek in, geassisteerd door een groep vrijwilligers (moeders van leerlingen).

De collectie is gevarieerd en strekt zich uit van strips tot verhalende boeken, van rijmpjes en versjes tot informatief. Een team zal van moeders de bibliotheek gaan runnen. Kinderen kunnen er iedere week terecht om in catalogus te zoeken en/of in of een keuze te maken uit de collectie.

De Bibliotheek op school is een samenwerking tussen bibliotheek en onderwijs waarvan verwacht wordt dat de leerlingen van nog beter en met nog meer plezier gaan lezen. Als onderdeel van dee samenwerking zullen de effecten het meer lezen gemeten worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie