HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Subsidie gemeente Waterland voor bibliotheek volgend jaar mogelijk gehalveerd
18-06-2012
De gemeente Waterland neemt vanwege een dreigend begrotingstekort ‘pijnlijke maatregelen’ .
Volgend jaar zet de gemeente Waterland de bijl in cultuur en welzijn, zo is te lezen in het Noordhollands Dagblad. Het gemeentebestuur zal 'pijnlijke maatregelen' nemen om het dreigende begrotingstekort voor 2013 en latere jaren te voorkomen.

Tot de getroffenen in de culturele sector behoort ook de Bibliotheek Waterland. De gemeente Waterland heeft het voornemen de subsidie bijna te halveren, van 350.000 naar iets meer dan 180.000 euro. Dat treft ook de vestigingen van de bibliotheek in de dorpen – die zullen het volgens het gemeentebestuur maar moeten zien te rooien met meer vrijwilligers en minder aanbod: ‘Voor een grote of meer professionele bibliotheek kunnen onze inwoners terecht in Amsterdam of Purmerend’.

Bibliotheek Waterland werkt voor zes gemeenten, waarbij gemeente Waterland ongeveer 11% van het verzorgingsgebied (en ook van de begroting) uitmaakt.

(Update 19 juni)Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Frans Bergfeld
19-6-2012 16:22
Bibliotheek Waterland werkt voor zes gemeenten, waaronder gemeente Waterland. Met 17.000 inwoners maakt deze gemeente ongeveer 11% uit van het verzorgingsgebied van de bibliotheek. De overige gemeenten geloven gelukkig wel in een betaalbare en goede bibliotheekvoorziening. Voor de inwoners van de gemeente Waterland zullen de gevolgen van deze bezuiniging, als hij doorgaat, ingrijpend zijn. Overigens pijnlijk dat de bibliotheek, en ook alle medewerkers en vrijwilligers die nu ook reeds voor de bibliotheek werken, via de krant de plannen van de gemeente moeten vernemen. Gemeente Waterland heeft geen enkel overleg gevoerd met de bibliotheek over de voorgenomen bezuinigingen of de impact daarvan op het bibliotheekwerk in de gemeente Waterland.

Frans Bergfeld, directeur bibliotheek Waterland

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie