HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Zeeuwse Bibliotheek organiseert culturele boottochten naar Antwerpen
19-06-2012
De Zeeuwse Bibliotheek en sociaal-cultureel instituut Scoop organiseren deze zomer culturele boottochten naar Antwerpen die musea, evenementen en festivals in Vlaanderen en in Zeeland met elkaar moeten verbinden. Het initiatief sluit aan op het Jaar van het Water.
Het project is getiteld 'Stroomopwaarts/ Stroomafwaarts'. Op drie zaterdagen, 7 juli, 4 augustus en 1 september, varen er boten in vier uur tussen Vlissingen en Antwerpen. Zeeuwen bezoeken via het water Antwerpen en Vlamingen Vlissingen. De terugtocht is steeds per touringcar, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

De boottocht op 7 juli heeft een literaire invulling en is Le bateau ivre gedoopt, naar het beroemde gedicht van Arthur Rimbaud. Aan boord zijn dan de schrijvers Geert Van Istendael en Cordula Rooijendijk (auteur van Waterwolven, over de strijd van Nederland tegen het water) en het muzikale trio Naar De Haaien. In Antwerpen volgt vervolgens een literaire wandeling, met Joep Bremmers en John Louws als gidsen. De Antwerpenaren varen die dag onder het motto 'Ship of Fools' naar Vlissingen om een bezoek te brengen aan Festival Onderstroom in Vlissingen.
Op 4 augustus gaan de Antwerpenaren op een 'Cruise Culinair'  naar Vlissingen, waar, na een rondleiding langs de haven en de boulevards, drie restaurants bezocht worden om te genieten van de Zeeuwse Zilte Zaligheden, waarna de dag wordt afgesloten met een bezoek aan het muZEEum en het meezingspektakel ‘Vlissingen Zingt’. Vanuit Vlissingen vaart men, met aan boord havenvertellingen over het rijke Antwerpse (haven)erfgoed en muzikale intermezzo’s, naar de Museumnacht Antwerpen, waar te genieten valt  van de topstukken van 16 verschillende musea en van optredens, rondleidingen, verhalen, DJ’s, concerten en films.
Op 1 september voert de vaart vanuit Vlissingen langs de highlights van de Westerschelde en door de Antwerpse haven. Er wordt een bezoek gebracht aan het Museum aan de Stroom en aan het Antwerpse festival de Zomer van Antwerpen. Vanuit Antwerpen bezoekt men die dag het Zeeland Nazomerfestival, met voorstellingen op bijzondere buitenlocaties, zoals Medea, de dansvoorstelling 'How long is now' of een optreden van Racoon.

Zie ook de website van Stroomopwaarts/Stroomafwaarts.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie